Јонска моќ

Сè во природата има свој поларитет, различните поларитети се причината зошто површината од забите привлекува дентален плак и на кој начин тоа се задржува на забите преку јонската врска.

Докажано со клинички студии.

Со користењето на јонизираната четка за заби свесно и редовно на секојдневна база, лицето кое го прави тоа може значајно да отстрани повеќе дентален плак отколку со останатите четки за заби.

Произведено во Јапонија.

Јапонската компанија Ionic Corporation е компанија со фамилијарна традиција која што го гради својот успех врз уникатна патентирана технологија за јонизирано чистење на забите.

Како функционирa IONICKISS
јонизираната четка за заби?

 

Сè во природата има свој поларитет базиран врз јони. Денталниот плак има позитивно наелектризирани јони (+), а површината на забите има негативен поларитет (-). Различните поларни наелектризирања се причината зошто површината на забите привлекува забен плак и заради тоа се приспојува на забите со помош на јонската врска која се создава.

IONICKISS јонизираната четка за заби создава негативни јони и го насочува нивниот проток помеѓу јонизираната четка за заби и забот. Јонизацијата што се случува ја раскинува јонската врска помеѓу забниот плак и забот, со тоа што го оттргнува забниот плак од површината на забите кон главата од четката. Ова ќе ги направи вашите заби почисти и поздрави. Докажано е со клинична студија дека IONICKISS четката за заби е многу поефективна од останатите обични четки за заби.

Категории на производи

Заменливи глави (9)

За деца (2)

Original (2)

Опис нa IONICKISS четката за заби

1. ЧЕТКИ – IONICKISS четките за заби се направени од материјали со врвен квалитет. Квалитетните влакна ја отстрануваат секоја нечистотија.

2. IONICKISS заменливи глави за четките за заби – Овозможуваат долготрајност на вашата јонизирана четка за заби. Кога се истрошени, едноставно заменете ги со нови и вашата јонизирана четка за заби е подготвена за употреба исто како првиот ден кога сте ја набавиле.

3. ЛЕД светло – Информација за статусот на батеријата. Батеријата трае најмалку 1 година со секојдневна употреба.

4. IONIPAD (металната лента) – Тоа е местото каде личноста која ја употребува јонизираната четка за заби треба да го допира со наводенет/а прст/рака за да се овозможи создавањето на јоните кои потоа ќе ја раскинат јонската врска помеѓу површината на забите и забниот плак и со тоа поефикасно ќе ги исчистат забите.

5. Копче за проверка на батеријата – Притиснете го копчето за проверка на батеријата еднаш до два пати во текот на неделата за да проверите дали батеријата е активна.

Најнови IONICKISS вести

Забни протези и моќта на јонизираната четка за заби

Забните протези се едни од најефективните алатки во стоматологијата за поправање искривувања на забите и нивни нерегуларности. Нивната функција е важна не само за исправување на естетските несовршености, но и...

Продолжи со читање